Ekolectric wint Pro-motor award 2016

17-02-2016

Ekolectric, het project van HighTechCentreDelft, is de winnaar van de PrO-Motor award 2016. Tijdens de General Assembly – het kennisevent voor publiek-privaat samenwerkingen – maakte de jury bekend dat dit project uitblinkt in ambitie, innovatie en kwaliteit. Jurylid Kristel Baele, voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit. Onderwijs, prijst Ekolictric vanwege de uitstekende samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

 

De Ekolectric is een elektrische auto, ontwikkeld in samenwerking met mbo, hbo, universiteit en professionals uit de praktijk. Accenda, de initiatiefnemer van het project,  vindt dat elektrisch rijden toegankelijker moet worden, dat de aanschafprijs omlaag moet en de kwaliteit behouden moet worden. Accenda  brengt de kennis van onderwijs, bedrijfsleven en overheid bij elkaar om dit doel te realiseren. De Technische Universiteit Delft, enkele hogescholen en het Mondriaan College, de gemeente Delft en bedrijven werken samen in dit project.

Pro-Motor Award biedt een podium aan de innovatieve projecten die voortkomen uit de bijna 100 Centres of expertise in het hbo en de Centra voor innovatief vakmanschap en publiek-private samenwerkingsverbanden uit het Regionaal investeringsfonds in het mbo.

Afbeelding Ekolectric Pro-Motor Award