Hulpmiddelen voor examinering keuzedelen ICT beschikbaar

29-11-2016

Hoe moet de examinering van keuzedelen vorm krijgen? Voor het antwoord hierop komt de bedrijfstakgroep ICT en Creatieve Industrie (ICT) de scholen tegemoet met hulpmiddelen voor de ontwikkeling van examens voor keuzedelen over Security in systemen en netwerken.

Sinds dit studiejaar zijn keuzedelen een verplicht onderdeel binnen een mbo-opleiding. Studenten kunnen zo hun vakmanschap verbreden of verdiepen. Sommige scholen bieden keuzedelen aan die zich richten op de regionale arbeidsmarkt, anderen zijn algemener van aard.

De bedrijfstakgroep ICT heeft een overdraagbare werkwijze op te zetten voor de ontwikkeling van examens voor keuzedelen over Security in systemen en netwerken. Het projectresultaat bestaat uit examenmatrijzen en werkdocumenten. De bedrijfstakgroep heeft hiervoor samengewerkt met Stichting Praktijkleren.

Zowel de examenmatrijzen als werkdocumenten zijn voor iedereen beschikbaar op de website van het servicepunt Invoering herziening kwalificatiestructuur. Scholen en examenleveranciers kunnen hier nu zelf mee aan de slag.

Afbeelding van Annet Feijen

Annet Feijen

Beleidsadviseur
marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673