Jos de Goey wordt nieuwe voorzitter WorldSkills International

22-08-2019

Jos de Goey, voorzitter van WorldSkills Netherlands, wordt per 28 augustus 2019 ook voorzitter van WorldSkills International. 

Nederland heeft vandaag alvast een eerste ‘overwinning’ behaald op World Skills International. Jos de Goey, voorzitter van WorldSkills Netherlands, wordt per 28 augustus 2019 ook voorzitter van WorldSkills International. Hij zal beide functies combineren.

De nieuwe voorzitter kijkt uit naar de komende jaren. Jos de Goey wil zich internationaal inzetten voor de ontwikkeling van vakmanschap en kennisdeling tussen de deelnemende landen aan WorldSkills International, het WK voor beroepen. Op dit moment zijn er 80 landen aangesloten. Naast internationale wedstrijden voor beroepen zijn er bijeenkomsten met overheidsvertegenwoordigers, bedrijfsleven en andere internationale organisaties over ontwikkelingen in beroepsonderwijs, industrie-standaarden en skills van jongeren. Ieder lid organiseert nationaal zijn eigen vakwedstrijden en vaardigt kandidaten af naar WorldSkills. Deze wereldkampioenschappen worden eenmaal per twee jaar georganiseerd. De volgende editie van WorldSkills International vindt plaats in 2021 in Shanghai.