Koningin Máxima opent op 3 september het mbo-jaar 2021-2022

16-07-2021

Voor de vierde maal gaat het nieuwe mbo-jaar van start met een grandioze Nationale Opening en wel op 3 september 2021 bij Yuverta in Houten. Niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima zal het nieuwe mbo-jaar openen en alle mbo-studenten en -docenten en medewerkers toespreken.

Deze feestelijke bijeenkomst is van 11.30 tot 12.30 uur mee te beleven via een livestream op youtube.com/ditismbo. Mede met de hulp en inzet van studenten en docenten van verschillende mbo-scholen uit het hele land, bieden we een gevarieerd programma waarin we mega belangrijk onderwijs landelijk in de schijnwerpers zetten.

Ondernemen naar een betere toekomst is dit jaar het thema van de Nationale Opening van het mbo-jaar. Na een spectaculaire openingsact, delen studenten en docenten hun ervaringen over dit onderwerp. Zij gaan met elkaar en met prominente gasten in gesprek over ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie onder leiding van Karim Amghar, mbo-docent en televisie- en radiopresentator.

Minister-president Mark Rutte opende vorig jaar het mbo-schooljaar 2020-2021.

Wilt u de livestream meekijken, dan kunt u zich aanmelden via www.ditismbo.nl.

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

Accreditatie is mogelijk tot uiterlijk dinsdag 31 augustus 16.00 uur per e-mail via openingmbojaar@mboraad.nl onder vermelding van naam, medium en functie.

In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de opening te kunnen laten plaatsvinden, waarbij de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen. Om die reden geldt voor media een beperkte toelatingsregeling.

De bijeenkomst is op vrijdag 3 september van 11.30 uur tot 12.30 uur ook te volgen via een livestream op https://youtube.com/ditismbo. Aanmelden voor het volgen van de livestream kan via www.ditismbo.nl.

Na sluiting van de accreditatie ontvangen geaccrediteerde media nadere informatie.

 

Aankondiging Nationale Opening mbo-jaar