Nieuwe ronde ondersteuningsaanbod Gezonde School

16-03-2017

Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Mbo-scholen die een Gezonde School willen worden, kunnen vanaf 15 maart t/m 5 mei weer ondersteuning aanvragen. Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van 3000 euro per school.

De school kan dit geldbedrag inzetten om de taakuren te vergoeden van een medewerker van de school (een zogenaamde Gezonde School-coördinator), om Gezonde School-activiteiten te financieren of voor de aanvraag van een vignet Gezonde School.

Naast het bedrag van 3000 euro krijgen scholen maximaal 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD.

Ondersteuning aanvragen

De ondersteuning kan worden aangevraagd via mijngezondeschool.nl.*

Het programmateam Gezonde School zal na 5 mei alle aanvragen beoordelen. Voor het schooljaar 2017-2018 kan aan maximaal 750 schoollocaties (po, vo en mbo) ondersteuning worden geboden. Bij overschrijving vindt toekenning plaats aan de hand van een aantal criteria. In de week van 29 mei horen scholen of hun aanvraag is gehonoreerd. 

Meer informatie

Meer informatie over het ondersteuningsaanbod, de voorwaarden voor deelname en de toekenningscriteria leest u op de website van Gezonde School. Bij vragen kunt u contact opnemen met het programmateam van Gezonde School via ondersteuningsaanbod@gezondeschool.nl.

* Scholen dienen zich eerst te registreren en een account aan te maken. Let op: scholen die al een keer een vignet Gezonde School hebben aangevraagd, staan al geregistreerd in het systeem. Bij registratie krijgen ze hiervan een melding

Gezonde school in 90 seconden