ROC Noorderpoort Entree haalt eerste themacertificaat Roken, alcohol, drugs en gehoorschadeGezonde School

27-06-2016

ROC Noorderpoort Entree heeft het vignet Gezonde School ontvangen. Dit is omdat de school aandacht heeft voor actieve en gezonde studenten, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar studenten. Daarnaast heeft de school als eerste in Nederland het themacertificaat Roken, alcohol, drugs en gehoorschade Gezonde School behaald.

Directeur Peter Zwarter van Noorderpoort Entree & Educatie  is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!"

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun studenten, leerlingen en medewerkers. Met het vignet laat Noorderpoort zien dat het de gezondheid van studenten, leerlingen en medewerkers erg belangrijk vindt. Hiervoor zet de school in op activiteiten als workshops, themaweken, excursies en gastlessen.

Gezonde School en vignet Gezonde School

Afbeelding van Jan Faber

Jan Faber

Hoofd Externe Projecten / beleidsadviseur burgerschap / projectleider Kennispunt MBO Burgerschap