Nieuws

Update: cao mbo 2024 definitief

De leden van de MBO Raad en de achterbannen van de AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en de FvOv hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat dat werkgevers en werknemersorganisaties op 6 juni overeenkwamen. Daarmee is de cao mbo 2024 een feit.

Beëindiging van het Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie en nieuwe focus op thema Kansengelijkheid binnen de MBO Raad.

De activiteiten van het Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie stoppen per 1 augustus a.s. Het team werkt aan afronding en borging.

JOB Monitor 2024: MBO Raad blij met veilige scholen

Vandaag, 6 juni, is de JOB Monitor 2024 gepresenteerd aan het ministerie van OCW en de MBO Raad. Goed te zien is dat de meeste studenten zich veilig voelen op school, een belangrijke voorwaarde om optimaal te kunnen studeren in het mbo.

Onderhandelingsresultaat voor nieuwe cao mbo

Op 6 juni jl. zijn de MBO Raad en de werknemersorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FvOv en FNV Overheid tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao mbo gekomen. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juni 2024 tot en met 31 december 2024.

Adnan Tekin in gesprek met Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie: ‘Mkb-maakbedrijven en mbo-scholen hebben elkaar keihard nodig’

MBO Raad voorzitter Adnan Tekin zocht Mark Helder, voorzitter van Koninklijke Metaalunie op, en vroeg hem onder meer naar zijn ideeën over regionale samenwerking, gezamenlijke opleidingen en kansrijk leren.

Mbo bestuurder Wim Moes over het Stagepact - Deel 1

‘Op het gebied van stagediscriminatie is de grootste winst geboekt’

Mbo bestuurder Wim Moes over het Stagepact - Deel 2

‘Ik verbaas me oprecht over het feit dat bedrijven twijfelen om een student maandelijks een stagevergoeding te geven’

Ambassadeursgala 2024: Mbo’s grootste feestje kent alleen maar winnaars

De 2024-editie van het Dit is mbo Ambassadeursgala gaat de boeken in als een van de uniekste ooit. Met de onthulling van het standbeeld voor het mbo-vakmanschap, de uitverkiezing van een compleet ambassadeursteam én een recordaantal mensen in de zaal waren alle ingrediënten voor mbo’s grootste feestje aanwezig.

Ambassadeursgala: tweevoudig winnaar Best of Excellence Award kijkt terug op zijn succes

Bart Willems, winnaar van de Best of Excellence Award in 2023 én 2022 op het Dit is mbo Ambassadeursgala, blikt terug. ‘Twee keer de beste zijn van vierhonderd heel goede studenten, dat is super en uniek.’

Ambassadeursgala: Landelijk ambassadeur mbo Quillian Blom sluit een bewogen jaar af

Een dagje meelopen met minister Dijkgraaf, een biertje drinken met Kamerleden in Polen en interviews geven aan NRC, De Telegraaf en NOS Stories – dat waren slechts enkele hoogtepunten uit het jaar van Quillian Blom (19), Landelijk Ambassadeur van het mbo.