Succesvolle docentendag Bouw/Infra/Beschermingstechniek en Hout & Meubel

21-04-2019

Op 21 maart 2019 organiseerde btg TGO op de inspirerende locatie De Gieterij van het ROC van Twente de landelijke docentendag van de Bouw/Infra/Beschermingstechniek (BIB) en Hout & Meubel (H&M). Voorzitter van de vakcommissies BIB en H&M en gastheer Eddy Gruppen, ROC van Twente, opende de docentendag.

Na de aftrap namen de twee openingssprekers Andre Dorée en Jan Willem van der Groep de aanwezigen mee in de laatste ontwikkelingen in de wereld van de sector bouw/infra/beschermingstechniek en hout en meubel. Geïnspireerd door deze sprekers gingen de docenten vervolgens naar zeven verschillende workshops of ronde tafel gesprekken met het bedrijfsleven. De workshops waren divers van aard: van ontwikkeling van het onderwijs tot aan ontwikkelingen rondom aardgasvrije wijken en fieldlabs.

docentendag bib
De docenten noteerden op afvalhout hun boodschap over circulariteit in het onderwijs.

Na de lunch gingen de docenten creatief aan de slag met afvalhout om een boodschap mee te geven over circulariteit in het onderwijs. Na dit creatieve intermezzo namen de docenten deel aan een tweede ronde workshops. Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, sloot de dag af. Hij ging in op de vele kansen van het mooie mbo.

duco hoep

Duco Hoep

Beleidsadviseur TGO Algemeen, vakcommissie MEI, vakcommissie Hout en Meubel, vakcommissie PLOT