Themadag Mobiliteit: 65 docenten in gesprek over toekomst mobiliteitsonderwijs

04-04-2018

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche? En wat betekent dat voor ons onderwijs en de rol van de docent? Deze vragen stonden centraal tijdens de goed bezochte themabijeenkomst van de onderwijsnetwerken mobiliteit van de bedrijfstakgroep Mobiliteit, Transport, Logistiek & Maritiem (btg MTLM).

werknemer vd toekomst btg MTLM
De werknemer van de toekomst.

Tijdens verschillende workshops over ontwikkelingen in de branche was er volop inspiratie. Daarna gingen de docenten met elkaar in gesprek over de werknemer van de toekomst, de opleiding van de toekomst en het onderwijs van de toekomst. Ook was er voldoende ruimte om met elkaar te netwerken en waren er workshops van scholen die al bezig zijn met vernieuwingen. Een mooie dag waarin veel kennis is gedeeld en nieuwe ideeën zijn opgedaan.

opleiding vd toekomst btg mtlm
De opleiding van de toekomst.

Om deze kennis ook met collega’s te delen en het gesprek op school te blijven voeren, zijn de gesprekken samengevat in drie posters. Een mooi uitgangspunt om samen na te denken over de vraag: Ben jij al voorbereid op de toekomst?

onderwijs van de toekomst tekening btg mtlm
Het onderwijs van de toekomst.

Deze themadag krijgt een vervolg op 20 april, dan organiseert de btg MTLM een Masterclass Vernieuwend beroepsonderwijs mobiliteit, speciaal voor opleidingsmanagers van de opleidingen mobiliteit. Meer informatie vindt u in de rechterzijbalk.

Afbeelding van Annet Feijen

Annet Feijen

Beleidsadviseur