VET Skills Week van start: focus op beroepsonderwijs

21-11-2017

Tussen 20 en 24 november organiseert de Europese Commissie de VET Skills Week – een week waarin het beroepsonderwijs in Europa centraal staat. Doel is de kracht van beroepsonderwijs te laten zien en het imago te versterken.

Afbeelding van het logo van de VET Skills Week

In Brussel zijn conferenties en andere bijeenkomsten waar deelnemers uit heel Europa ervaringen uitwisselen over thema’s als internationalisering en leven lang ontwikkelen. Europese politici en beleidsmakers gaan in gesprek met onderwijs en bedrijfsleven over de VET Skills Agenda en hoe het Erasmus+-programma bijdraagt aan een beter mbo. De uitkomsten van alle discussies worden gebruikt om Europese beleidsprogramma’s verder te ontwikkelen. Op de website van de Europese Commissie is een aantal activiteiten via een live-stream te volgen. Op de laatste dag reikt de Commissie prijzen uit voor VET Excellence.

Ook het Nederlandse mbo doet mee aan de VET Skills Week. Via Dit is mbo organiseren de MBO Raad, SBB en de MBO Academie op 23 november de Dag van het mbo in Apeldoorn. Na afloop van MBO City wordt tijdens het Ambassadeursgala bekendgemaakt welke mbo-student zich de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo mag noemen. Ook onthult SBB de namen van het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider.

Nuffic en JOB

Internationalisering van het onderwijs krijgt steeds meer aandacht op mbo-scholen. Sinds begin deze maand organiseert Nuffic samen met studentenorganisatie JOB de campagne 'The future you' om WilWeg-ambassadeurs op scholen te werven. Deze studenten delen hun buitenlandervaringen met andere studenten op hun school. Aan de hand van praktische tips, enthousiaste verhalen en clips helpen zij hun medestudenten tijdens de voorbereiding op een buitenlandstage.

marije hulsbosch

Marije Hulsbosch-Sizoo

Manager In- & Externe Communicatie / woordvoerder
06 - 5027 2673